Antireumatik

Reumatska oboljenja u današnje vreme su jedan od najčešćih problema koje nosi savremen, stresan način života. Po istraživanju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr. Milan Jovanović Batut", reumatizam je na prvom mestu oboljenja u Srbiji i čak tri četvrtine stanovnika naše zemlje boluje od nekog oblika reumatizma. Najugroženiji deo populacije živi u Vojvodini koja je zbog male nadmorske visine i klimatskih uslova izuzetno pogodno tle za razvoj ove bolesti. Procenjuje se da od reumatskih bolesti pati gotovo 90 odsto osoba starijih od 65 godina. Iako hladni i vlažni dani nisu uzrok reumatskih bolesti, znatno pogoršavaju teškoće obolelih. Promene atmosferskog pritiska, vlažnosti vazduha i niske temperature, utiču na receptore za bol. Zbog toga tada dolazi do pogoršanja reumatskih stanja, a naročito bolnih simptoma. Zato se reumatski bolovi najčešće javljaju u jesen i zimu. Svaki stoti stanovnik na zemaljskoj kugli boluje od reumatizma a mogućnosti za izlečenje su neizvesne.

EKObalsam ANTIREUMATIK je namenjen za lokalnu upotrebu kod lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Pomaže kod sportskih i drugih povreda. Melem izaziva aktivnu hiperemiju i ublažava bol. Izuzetno je dobar za terapeutsku i relax masažu. Delovanje melema zasnovano je na aktivnim biljnim supstanvama koje imaju prirodno anestetičko, protivupalno i antibakterijsko dejstvo.

SASTAV:
11 lekovitih biljaka kao što su hajdučka trava, bokvica, neven, kantarion, kičica, prečica, rusa itd. Hladno ceđeno maslinovo ulje, kapsaicin, prirodni mentol, čist biljni i pčelinji vosak i etarska ulja eukaliptusa i lavande.

KONTRAINDIKACIJE:
Nema kontraindikacija.